Bosz geniet van Jong Ajax: “Prachtig om te zien”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

© Proshots

Ajax neemt het komende donderdag op tegen Standard Luik. In de manier waarop Ajax Luik moet gaan bestrijden, kan het eerste elftal volgens Peter Bosz nog wel iets leren van Jong Ajax. “Ik heb het al eens eerder aangegeven, zo zie ik Ajax namelijk het liefst, dat is met controle vanuit balbezit. ‘Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren’, dat principe”, vertelt de hoofdtrainer tijdens de persconferentie.

“Als je de bal in de ploeg weet te houden en de bal goed en snel rondspeelt, dan is dat ook een manier van verdedigen”, vervolgt hij. “Op die manier moeten zij namelijk achter de bal aanlopen. Op een gegeven moment zullen ze dan vermoeid zijn.”

“Het mooiste voorbeeld daarin zijn onze beloften, Jong Ajax. Als je onze jongens ook afgelopen week weer zag, dan zie je dat de tegenstander (FC Oss, red.) op het laatst zo verschrikkelijk moe is dat het nauwelijks nog een bal kan wegschieten. Dat is prachtig om naar te kijken, maar dat is ook een manier om de controle over een wedstrijd te krijgen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/bosz-geniet-jong-ajax-prachtig-om-zien/