Eerste zege Ajax onder Bosz een feit

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd onder Peter Bosz gewonnen. Na een dramatische reeks in de oefencampagne werd er woensdagmiddag wél afgerekend met AS Beziers. Na het laatste fluitsignaal stond het 0-2 in het voordeel van de Amsterdammers.

De eerste helft was erg saai. Het tempo lag laag en er werden nauwelijks mogelijkheden gecreëerd, noch door de thuis- als de uitploeg. Nemanja Gudelj mocht namens de Ajacieden een vrije trap nemen op een veelbelovende positie, maar de uitvoering was niet sterk genoeg om de openingstreffer te produceren.

In de rust zal Bosz niet met een tevreden gevoel hebben gezeten, maar de tweede helft was zeker wat beter te noemen. Na ongeveer een uurtje opende Daley Sinkgraven de score door vanaf een meter of twintig prima raak te schieten. In de vijf minuten erna kreeg Beziers twee grote kansen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar zij slaagden hier niet in.