“Gaat Westermann alleen maar om winnen, niet om schoonheid”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Fred Rutten, de voormalig oefenmeester van FC Twente en PSV, vindt Heiko Westermann op defensief vlak beter dan Mats Hummels, international van het Duitse Elftal. Rutten werkte bij Schalke 04 samen met Westermann en weet dus zijn sterke en zwakke punten te benoemen.

“Ik vind het verrassend, omdat Heiko Westermann niet direct het type speler is waarvan je verwacht dat Ajax ernaar zoekt. Ajax zoekt altijd naar schoonheid en Westermann is een zakelijke speler”, aldus Rutten in gesprek met De Telegraaf. “Het gaat hem alleen maar om winnen, niet om schoonheid. Heiko is een geweldige gozer, een op en top prof en een echte karakterjongen.” De Duitse routinier is niet de allerbeste voetballer op opbouwend vlak, maar volgens Rutten is Westermann verdedigend ijzersterk: “Zijn kwaliteiten liggen inderdaad vooral op het defensieve vlak. Ik vond hem een goede corrector of reparateur. Als er een gaatje viel dan kon hij dat altijd heel goed corrigeren met zijn snelheid. Verdedigend is hij gewoon heel sterk. Zeker ook in de lucht. Een speler als Mats Hummels heeft minder defensieve kwaliteiten dan Westermann.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/07/14/rutten-gaat-westermann-alleen-maar-om-winnen-niet-om-schoonheid/

Gegevens

Spelers: Heiko Westermann
Onderwerpen: Verdedigen
Tags: Interviews