“We willen meer gaan uitwisselen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Stanley Menzo is sinds een aantal maanden hoofd jeugdopleiding van Ajax Cape Town. Zijn doel is om nieuwe talenten op te leiden en naar Amsterdam te brengen. In zijn nieuwe blog op Ajax.nl vertelt hij over de laatste stand van zaken.

“We willen dat er meer uitwisselingen plaatsvinden tussen Amsterdam en Kaapstad. Dat betekent niet dat het grootste talent binnen een jaar in Nederland speelt, want dat is niet realistisch. Het gaat er dan bijvoorbeeld om dat er vaker een jeugdspeler stage loopt. Een uitwisseling kan ook zijn dat een trainer van Amsterdam naar Kaapstad komt om een week training te geven. Daar worden onze trainers ook sterker en beter van. De samenwerking in deze vorm stond de laatste jaren op een laag pitje en willen we weer intensiveren. “

De laatste speler die van Ajax Cape Town naar Ajax kwam, was Thulani Serero. Die overgang is inmiddels al vijf jaar geleden, waardoor de huidige jeugdspelers van Ajax Cape Town Serero niet meer kennen, aldus Menzo. Volgens hem is het belangrijk dat meer spelers vanuit Ajax Cape Town doorbreken bij Ajax, zodat de jeugd mooie rolmodellen heeft.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/menzo-meer-uitwisselingen-amsterdam-kaapstad/