Seedorf als trainer aan de slag in Chinese eerste divisie

Bron: www.ajaxlife.nl

Seedorf begint aan zijn tweede klus als trainer. © Ajax Images

In navolging van velen trekt ook Clarence Seedorf naar het nieuwe beloofde land. Hij gaat als trainer aan de slag bij Shenzhen FC, dat uitkomt in de Chinese eerste divisie. Seedorf krijgt als opdracht mee om de club terug te brengen naar het hoogste niveau.

Het wordt voor Seedorf het tweede avontuur in zijn prille trainersloopbaan. Hij stond eerder voor de groep bij AC Milan. Dat werd geen groot succes, al bracht Seedorf het er relatief nog een stuk beter vanaf dan zijn opvolgers op het trainerskerkhof.

Toeval of niet, kort na het aflopen van zijn contract in Italië – ontslagen trainers worden gewoon doorbetaald – heeft de veertigjarige Seedorf een nieuwe uitdaging gevonden. Hij wordt coach van Shenzhen FC, waar het doel wordt om te promoveren naar de Chinese eredivisie.

Shenzhen staat momenteel, zo'n beetje halverwege het seizoen, op de zevende plaats. Seedorf moet zijn ploeg naar de bovenste twee zien te loodsen, zodat de doelstelling direct wordt verwezenlijkt. Dat lijkt een lastige klus, maar wie weet pakt het goed uit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19992

Gegevens