Overstap van Van der Hoorn naar Swansea City is definitief

Bron: www.ajaxlife.nl

Van der Hoorn was bij Ajax vrijwel altijd tweede keus. © Pro Shots

Mike van der Hoorn heeft zijn gewenste transfer te pakken. De verdediger verruilt Ajax per direct voor Swansea City. De middenmoter uit de Premier League lijkt goede zaken te hebben gedaan. Van der Hoorn was op te halen voor een zacht prijsje en die mogelijkheid is benut.

De clubs in de Premier League zijn rijker dan rijk vanwege een nieuwe tv-deal en daar komt voor Swansea nog een overname door een Amerikaans consortium bij. Dagobert Duck is jaloers op het geld waar de club in zwemt, dat idee.

Toch gaat het verhaal dat met de overgang van Van der Hoorn slechts 2,5 miljoen euro is gemoeid. Dit bedrag kan nog wel oplopen door diverse bonussen en het afspreken van een clausule bij doorverkoop. Als de 23-jarige 'Mikey' het goed doet en promotie afdwingt, profiteert Ajax dus mee.

Dit scenario zal waarheid moeten worden om winst te maken. Ajax nam Van der Hoorn in de zomer van 2013 over van FC Utrecht en betaalde toen zo'n 4 miljoen euro. Van der Hoorn speelde in totaal 49 wedstrijden voor Ajax en leverde in 2014 een bijdrage aan het veroveren van de landstitel.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19986

Gegevens