'Ajax haalt Kluivert terug als trainer A1'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Patrick Kluivert keert terug bij Ajax, zo schrijft De Telegraaf. De voormalig topspits tekent een contract voor twee seizoenen en krijgt na de zomer de A1 onder zijn hoede.

Kluivert begon in 2008 zijn cursus Coach Betaald Voetbal, waarvoor hij stage liep bij (Jong) AZ. In 2009 haalde hij zijn papieren en via Brisbane Roar FC (Australië) belandde hij in 2010 bij Jong NEC als assistent. Na één seizoen werd hij coach van Jong FC Twente, waarmee hij de landstitel pakte. Op zijn cv staan ook nog het Nederlands elftal (als assistent) en Curacao (als bondscoach).

Bij Ajax wordt hij dus verantwoordelijk voor het enig overgebleven A-team, ook wel de U19 genoemd. Momenteel zijn Gery Vink en Frank Peereboom in de vorm van een rouleringsysteem nog coach van A1. Of Ajax met de komst van Kluivert zal blijven rouleren, is onduidelijk. Bij A1 krijgt hij komend seizoen zijn zoon Justin onder zijn hoede.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/96347/ajax-haalt-kluivert-terug-als-trainer-a1

Gegevens