Ajaxvrouwen verspelen dure punten in Heerenveen

De wedstrijd tegen SC Heerenveen is er één om snel te vergeten. © Sjoerd Tullenaar

De Ajaxvrouwen hebben vrijdagavond dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij laagvlieger SC Heerenveen kwam de ploeg van Ed Engelkes niet verder dat een doelpuntloos gelijkspel.

De Ajaxvrouwen waren de laatste weken uitstekend op dreef. De ploeg won vorige week in de halve finale van de beker met klinkende cijfers van PSV (5-1) en ook in de competitie ging het de Amsterdammers voor de wind. De nummer één van de competitie speelde in Friesland echter de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Zowel in de eerste als de tweede helft wist de ploeg van Ed Engelkes weinig te produceren. Marjolijn van den Bighelaar kreeg vijf minuten voor rust de eerste kans, maar had het vizier niet op scherp.

Met de inbreng van drie verse krachten probeerden de Ajaxvrouwen nog wat te forceren. De dreiging werd daardoor iets groter, maar tot noemenswaardige kansen leidde dat niet. Omdat ook de Friezen weinig tot niets creëerden eindigde het duel logischerwijs in een teleurstellend gelijkspel.