Vink: 'Balans raakte zoek in aanpak Jonk'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-jeugdtrainer Gery Vink heeft in een interview met Voetbal International gesproken over het vertrek van voormalig hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk en hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind bij Ajax. 'Ik neem mijn petje af voor de mensen die achter Wim en Ruben zijn blijven staan en hun conclusies hebben getrokken. Een dergelijke solidariteit zie je niet vaak in het profvoetbal', doelt Vink op het vertrek van meerdere werknemers bij de Amsterdamse club.

Vink geeft toe dat trainers uit andere topsporten een toegevoegde waarde kunnen hebben in de fysieke ontwikkeling van talenten, maar dat het in de praktijk een moeilijk te volgen visie bleek. 'Om de visie van Jonk goed te kunnen uitvoeren had je goede managers nodig. Want alle onderdelen binnen de opleiding moeten nauw met elkaar verbonden zijn. Er was steeds meer overleg nodig om de boel in goede banen te leiden. Op zeker moment zat ik vaker aan de vergadertafel dan dat ik op het veld stond', vervolgt de jeugdtrainer, die vervolgens bij Jonk en Jongkind aangaf dat het zo niet verder kon.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95901/vink-balans-raakte-zoek-in-aanpak-jonk

Gegevens