De Boer verrast door 4-4-2-systeem van Cambuur

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-coach Frank de Boer had zijn uitleg wel klaar waarom Ajax het gisteren moeilijk had met Cambuur. Het kunstgrasveld in Leeuwarden was niet prettig, maar ook de tactische vondst van Cambuur-trainer en voormalige Ajacied Marcel Keizer gooide zand in de Amsterdamse machine.

“Het was lastig op kunstgras. We trainen er nooit op en de ballen stuiteren toch echt anders. Ook tegen het 4-4-2-systeem dat Cambuur hanteerde, spelen we niet zo vaak. Het was ook afwachten hoe ze zouden spelen”, zegt Frank de Boer in gesprek met Ajax.nl. “Tegen deze speelstijl wil je met drie man achterin spelen, dus nu schoven we Dijks naar het middenveld. Dat is hij ook niet gewend. Achteraf had ik daar liever een middenvelder als Sinkgraven willen hebben staan.” Na de rust zette De Boer het wat om. “In de rust heb ik gezegd dat we geduld moesten hebben en ik heb Anwar El Ghazi gelijk warm laten lopen, want we misten snelheid voorin. Uiteindelijk kwam die goal daar ook uit voort. En je zag ook dat toen die goal eenmaal viel, we nog vier honderd procent kansen kregen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/04/10/de-boer-verrast-door-4-4-2-systeem-van-cambuur/