Frank de Boer: “Zonder Cruijff was Ajax niet zo groot geweest”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

In gesprek met Ajax TV laat Ajax-coach Frank de Boer weten het moeilijk te hebben met het overlijden van Johan Cruijff. De Nummer 14 had ook een grote invloed op de loopbaan van de De Boertjes. Hij haalde de tweelingsbroers persoonlijk naar Ajax.

“We kregen zo’n nieuwsflits op onze telefoon. We keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar: “He, dat kan toch niet? Ik heb het er best moeilijk mee”, zegt De Boer. “Ik heb elk programma gezien, elke talkshow. Dan komen er veel beelden voorbij. Ik was best wel emotioneel, hij is iemand die voetbal op de kaart heeft gezet in de wereld. Ik denk dat iedereen wel wat met Johan Cruijff heeft.” De Boer vervolgt zijn lofzang. “Als we elkaar spraken, waren het altijd goede gesprekken. Ik zat graag met hem aan tafel. Misschien is hij wel de grootste Nederlander die we ooit gehad hebben. Zo groot is Johan. Iedereen kent Cruijff. Dat geeft wel aan hoe groot hij is geweest en nog steeds is. Hij heeft het meest invloed gehad op Ajax. Hij heeft Ajax op de kaart gezet. Zonder hem was Ajax niet zo groot geweest.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/03/31/frank-de-boer-zonder-cruijff-was-ajax-niet-zo-groot-geweest/

Gegevens

Onderwerpen: Ajax TV
Tags: Interviews
Clubs: AFC Ajax
Bestuursleden: Johan Cruijff