Veltman over Heitinga: “Ik heb veel van hem geleerd”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Morgen wordt afscheid genomen van John Heitinga. Joël Veltman heeft respect voor zijn voorganger in het verdedigingscentrum van Ajax. De 24-jarige Ajacied heeft begrip voor Heitinga dat hij stopt met professioneel voetbal. “Hij is teruggekomen en speelt niet veel. Het is zijn keuze en die moeten we respecteren. Het staat buiten kijf dat John een topprof is. Hij helpt de jonge jongens en ook eigenlijk alle verdedigers.”

,,Ik heb veel van hem geleerd”, gaat Veltman verder in zijn vraaggesprek met Ajax.nl. “Het zijn vaak kleine dingen. Vorige week na Roda zette hij je met bepaalde opmerkingen toch aan het denken. Je weet dat het fout ging, maar vervolgens ga je er toch verder over nadenken. John heeft een schat aan ervaring en straalt enorm veel rust uit.” Heitinga gaat aftrainen bij de selectie en wordt zeer waarschijnlijk (jeugd)trainer bij Ajax. ,,Ik hoop dat hij nog lang bij ons blijft, want zijn tips zijn goud waard voor iedere verdediger”, aldus Veltman.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/02/06/veltman-over-heitinga-ik-heb-veel-van-hem-geleerd/

Gegevens

Onderwerpen: Afscheid, Jeugd, Selectie, Trainer
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax