Jong Ajax start 2016 goed, 3-1 zege op Achilles’29

Jong Ajax is 2016 uitstekend begonnen. Op Sportpark de Toekomst werd er vrijdag, in de eerste wedstrijd na de winterstop, met 3-1 gewonnen van Achilles ’29. Bakker, Hendriks en El Mahdioui scoorden voor het team van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink.

In de eerste helft was het beloftenelftal van Ajax de bovenliggende partij. De thuisploeg creëerde veel kansen en liet goed spel zien. Ook debutant Frenkie de Jong toonde zijn kwaliteiten. Ajax leek in de zestiende minuut op voorsprong te komen, toen Robert Muric binnen schoot. De aanvaller was even daarvoor tot verbazing van velen afgefloten en de goal ging niet door. Een half uur later kwam de voorsprong toch. Danny Bakker stiftte de bal op fraaie wijze over de Achilles-doelman heen. Stam: “In het begin werd er door Achilles redelijk hoog druk gezet en daar hadden we even moeite mee. Maar toen we in het ritme kwamen konden we het spel snel verplaatsen en kwamen we verdiend op 1-0. Dan hoop je dat je de score verder kunt uitbouwen, maar dat lukte helaas niet.”