Advocaat SV Ajax: 'Blij dat we deze stap hebben genomen'

Bron: www.ajaxlife.nl

Volle bak in de rechtszaal. © Ajax Life

Had de Utrechtse burgemeester Van Zanen de Ajaxsupporters wel mogen weigeren bij FC Utrecht - Ajax komende zondag? Dat is de vraag die vanmiddag centraal stond bij de voorzieningenrechter in de Domstad. Vrijdag komt de rechter met een uitspraak.

Natuurlijk speelt sentiment een rol in het voetbal. Een grote rol zelfs. De gemoederen liepen af en toe ook hoog op op de publiekstribune in de rechtszaal, waar naast een Ajaxafvaardiging (onder wie Jeroen Slop en Dolf Collee) enkele Utrechtfans plaats hadden genomen.

De rechter moet echter niet oordelen op sentiment, maar op de rechtsgeldigheid van het besluit van burgemeester Van Zanen om Ajaxsupporters te weren bij de wedstrijd zondag. En dus zijn de juridische statements belangrijker dan de oneliners.

Thomas van Vugt, advocaat van de Supportersvereniging Ajax, pleitte in de rechtszaal dat burgemeester Van Zanen bij zijn besluit de vergunning voor het duel te verlenen - zonder Ajaxsupporters - onterecht rekening hield met het feit dat FC Utrecht de seizoenkaarthouders op de Bunnikside had beloofd aanwezig te mogen zijn, ongeacht de straf van de KNVB.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18842

Gegevens

Bestuursleden: Jeroen Slop