Ajax Vrouwen beginnen sterk aan nieuwe seizoen

De Ajax Vrouwen zijn sterk uit de startblokken gekomen in het nieuwe Eredivisieseizoen. Op De Toekomst wonnen de Ajax Vrouwen vrijdagavond met 4-1 van sc Heerenveen.

Na vijf minuten spelen loste Marjolijn van den Bighelaar het eerste schot op doel, de Friese keeper stond de openingstreffer echter in de weg. De Ajax Vrouwen waren veel sterker in de openingsfase maar sc Heerenveen kwam op voorsprong. Na een razendsnelle counter schoot Tiny Hoekstra de bal achter keeper Laura du Ry.

Onder de indruk waren de Ajax Vrouwen niet en gingen direct op jacht naar een tegendoelpunt. Vlak voor rust viel dan ook de verdiende gelijkmaker, na een voorzet van Marlous Piëete werkte oud-Ajacied Pascale Tang de bal achter haar eigen keeper.

Na een kopje thee in de rust daverde de Ajax Vrouwen in hoog tempo verder en sc Heerenveen kon niet veel meer doen dan tegenhouden. Het was dan ook vrij snel raak voor de Ajax Vrouwen, Chantal de Ridder schoot haar ploeg op een verdiende voorsprong, 2-1.

Vlak voor tijd wisten invallers Kelly Zeeman en Eshly Bakker het net nog te vinden voor de Ajax Vrouwen wat in een 4-1 einduitslag resulteerde.