Ajax A1 naar halve finale Copa Amsterdam

Ajax heeft de halve finale van de Aegon Copa Amsterdam bereikt na een 2-1 overwinning op Anderlecht. In de vierde minuut kregen de Ajacieden al een grote kans, toen een vrije trap van Ashraf El Mahdioui met veel moeite gekeerd kon worden door de doelman van Anderlecht. Even later werd er wel gescoord uit een vrije trap: met een snoeihard schot maakte Robert Muric de openingstreffer.

Na de openingstreffer moest Ajax A1 het vooral hebben van afstandsschoten, maar onder anderen Adham El Idrissi en Gino Dekker schoten naast. Na rust scoorde Dekker wel, al deed Muric het belangrijkste werk. De Kroaat passeerde fraai twee tegenstanders en legde de bal vervolgens af op Dekker, die het af mocht maken.