Voorbeschouwing: Dnjepr Dnjepropetrovsk - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ja, het veld is echt zo slecht...© Pro Shots

Het is mooi dat we in deze fase van het seizoen nog stukjes kunnen tikken over Europese wedstrijden van Ajax. Maar we willen meer, we willen door. Dat moet gebeuren tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Voorbeschouwen maar!

De meeste Ajacieden zullen de tegenstander vooral kennen van die niet uit te spreken naam. Maar wat voor soort team is Dnjepr? Weinig supporters zullen het weten.

Gelukkig heeft Frank de Boer zijn huiswerk gedaan. “Het is een team dat 4-3-3 speelt,” begint de trainer zijn analyse. “Ze spelen verzorgd voetbal. En hebben Braziliaanse backs die opkomen.”

Klinkt allemaal leuk en aanvallend, maar dat zal in praktijk tegenvallen. Het is eerder een team dat inzakt en vervolgens via snelle counters gevaarlijk wordt. “Dnjepr kan je in slaap sussen en je dan verassen met veel individuele klasse,” waarschuwt De Boer.

De Ajaxtrainer durft dan ook nog geen favoriet aan te wijzen. “Dat zal na de wedstrijd blijken. Ik vind het al heel knap dat ze zo ver gekomen zijn. Als je Olympiakos uitschakelt, ben je een goede ploeg.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17199