Poolse ex-Feyenoorder enthousiast over Ajax-spits Milik

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ebi Smolarek, de Poolse ex-aanvaller van Feyenoord, is enthousiast over zijn landgenoot Arek Milik (foto) die nu furore maakt bij Ajax.

“Hij heeft in het eerste halfjaar overtuigd en hij zou de koopsom van Bayer Leverkusen meer dan waard zijn. Hij heeft nu acht keer gescoord in elf Eredivisie-optredens, dus hij is een belangrijke speler aan het worden. Maar ik benadruk: aan het worden. Er zijn zoveel spelers die goed beginnen en daarna in de vergetelheid raken. Arek is echter nog jong, de wereld ligt aan zijn voeten”, aldus Smolarek in gesprek met Przeglad Sportowy. Blijkbaar volgt de drievoudige Pools Voetballer van het Jaar Ajax goed, want hij weet ook de reden waarom Ajax de optie op Milik nog niet heeft gelicht. “Ajax is geen koopclub, maar een club die normaliter produceert en verkoopt. Er is genoeg talent, dus het geld van de Champions League geven ze niet snel uit.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/01/15/poolse-ex-feyenoorder-enthousiast-ajax-spits-milik/