Terechte nederlaag voor El Ghazi en Ligeon met Jong Oranje

El Ghazi kon bij zijn debuut voor Jong Oranje de nederlaag niet voorkomen.© ProShots

Jong Oranje, met Ruben Ligeon en de debuterende Anwar el Ghazi in de basis, lijkt het EK van 2015 te kunnen vergeten. De twee Ajacieden konden niet voorkomen dat Jong Oranje de heenwedstrijd in de play-offs met 0-2 verloor van Portugal.

In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Portugezen op voorsprong uit een penalty. Voor de openingstreffer kreeg Jong Oranje nog genoeg kansen, maar doelpunten leverde dat dus niet op.

In de rust werd Ligeon gewisseld voor Joshua Brenet. Met nog maar één Ajacied in het team creëerde Oranje maar weinig kansen en Portugal was de baas in Alkmaar. Halverwege de tweede helft moest El Ghazi naar de kant, Ola John kwam voor hem in de plaats.

Acht minuten voor tijd verdubbelde Portugal de voorsprong, waardoor de opdracht komende dinsdag nog lastiger wordt. In Portugal zal Jong Oranje minimaal drie keer moeten scoren om naar het EK te mogen.