Poulsen vervolgt loopbaan toch, bij FC Kopenhagen

Bron: www.ajaxlife.nl

Een beetje Poulsen kan Ajax op zich best gebruiken.© Proshots

De blaadjes vallen al zo ongeveer van de bomen en Christian Poulsen heeft dan toch besloten om zijn loopbaan te vervolgen. De Deen keert terug bij zijn oude club FC Kopenhagen. Poulsen tekende een contract tot het einde van dit seizoen.

Poulsen koos er eind vorig seizoen voor om te vertrekken bij Ajax. Het uitzicht op speeltijd slonk omdat Daley Blind het goed deed als controleur. We weten allemaal waar Blind tegenwoordig zijn brood verdient... Ajax haalde inmiddels Niki Zimling (29) als ervaren kracht.

Zimling moet zeg maar doen wat Poulsen bij Ajax deed en in Kopenhagen gaat doen; belangrijk zijn voor jonge ploeggenoten en het goede voorbeeld geven. De 34-jarige Poulsen liet eerder nog weten liever te stoppen met foebele dan terug te keren naar Denemarken.

Op die zienswijze kwam hij terug. “Het vuurtje is nog steeds niet gedoofd,” reageerde Poulsen. “Ik wil het team van Kopenhagen graag helpen en verder brengen.” Kopenhagen staat momenteel vijfde in de Deense competitie. Na negen wedstrijden is drie keer gewonnen, gelijkgespeeld en verloren.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16297