FIFA WK voetbal Oranje: Uitslag en nabeschouwing Nederland – Mexico — Huntelaar is beslissend

Tot aan de 88ste minuut hadden veel Nederlanders de hoop al opgegeven. Nederland stond vanwege een goal van Dos Santos met 0-1 achter, maar uit een corner situatie kreeg Sneijder de bal net binnen het strafschopgebied, en schiet hij keihard binnen. Nederland kreeg door het doelpunt ademruimte, en het leek af te stevenen op een verlenging.

Maar nog in de blessure tijd krijg in een mooie kans, maar wordt hij in het strafschopgebied neergehaald. Nederland krijgt een penalty toegewezen. De overtreding werd begaan op Robben, dus normaal gesproken zou Robben dan het ‘recht’ hebben. Maar Robben vraagt aan Huntelaar om de penalty te nemen. Huntelaar schiet in de 90+4de minuut koelbloedig de bal binnen, waardoor de eindstand op 2-1 uit komt. Nederland gaat door naar de kwart finales!

Nigel de Jong vroeg geblesseerd

Al in de negende minuut moest Nigel de Jong door een lies blessure gewisseld te worden. Middenvelder De Jong werd direct gewisseld voor verdediger Bruno Martins Indi.