Copa Amsterdam dag 1

Ajax kon lekker veel juichen in het Olympisch Stadion.© Copa Amsterdam

Ajax zien foebele in het Olympisch Stadion: het blijft gaaf. En dit pinksterweekend kan dat drie dagen lang. De A1 doet namelijk weer mee aan de Copa Amsterdam.

De A1 won de openingswedstrijd van het toernooi met 3-0 van HSV. Vooral in de eerste helft legde de kampioen van Nederland een goede wedstrijd op de mat.

Bij rust stond het al 2-0 door mooie doelpunten van Donny van de Beek en Adham el Idrissi. Na rust nam Ajax wat gas terug, maar de Duitsers konden niet echt gevaarlijk worden. Vlak voor tijd schoot Jordy Bruijn van zestien meter de 3-0 binnen.

Zondag om 13.00 uur speelt Ajax de tweede poulewedstrijd, dan is het Braziliaanse Fluminense de tegenstander. Om 17.15 uur speelt de A1 de laatste poulewedstrijd tegen Ajax Cape Town.

Voor de foto's danken we Copa Amsterdam.