Keepers bescheiden over rol in kampioenschap

Bron: ajax1.nl

Dat Ajax zondagmiddag voor de vierde keer op rij landkampioen werd, lag voor een groot gedeelte ook aan de doelmannen. Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer hielden tot nu toe namelijk vijftien keer de nul en kregen ook slechts 26 tegentreffers te verwerken dit seizoen. Toch zijn de sluitposten zelf uiterst bescheiden over hun rol binnen het elftal.

“Ik had natuurlijk een groter aandeel dan vorig seizoen, maar het is zeker niet alleen mijn jaar geweest. We hebben dit echt als ploeg gedaan”, zegt Cillessen tegenover FoxSports. Voor Kenneth Vermeer werd het uiteindelijk een seizoen met gemengde gevoelens. “Dit kampioenschap voelt misschien iets minder inderdaad, maar toch geniet ik er wel van.”

Natuurlijk zal er na alle festiviteiten ook langzaam maar zeker aan het naderende WK in Brazilië gedacht moeten worden. Met name voor Vermeer zal het een spannende tijd worden. Zijn deelname staat met een reserveplek bij Ajax immers flink op de tocht, zo erkent de Amsterdammer zelf ook. “Natuurlijk blijf je er nog op hopen. Je weet het nooit, maar ik laat het op me afkomen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/keepers-bescheiden-over-rol-in-kampioenschap/