Update: Transfer Richairo Zivkovic bevestigd

Bron: ajax1.nl

Er volgde deze maand wat bevestigingen dat het rond zou zijn tussen Ajax en FC Groningen rondom Richairo Zivkovic, maar dat is allesbehalve het geval. Beide partijen bevestigen echter dat ze dicht bij een akkoord zitten. RTV Noord stelt dat de bevestigde transfer maandag definitief in het nieuws komt.

Omdat Ajax als bedrijf op de beurs actief is, mag er geen uitspraak worden gedaan over een transfersom. Er gaat echter een gerucht dat dit ongeveer 2.5 miljoen euro bedraagt. Frank de Boer gaf gisteren in Studio Voetbal aan dat het heel goed mogelijk is dat als hij twee of drie jaar in Groningen blijft voetballen, zijn marktwaarde vervijfvoudigt kan worden.

Naast een transfersom heeft FC Groningen ook een doorverkooppercentage bedongen. Dit betekent dat als Ajax Zivkovic weer verkoopt, ze een deel van de transfersom aan FC Groningen moeten betalen. Ook lijkt een speler van Ajax de omgekeerde weg te bewandelen. Het lijkt te gaan om een verhuurperiode van één seizoen, maar het is onbekend welke speler in het noorden gaan voetballen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/transfer-richairo-zivkovic-maandag-afgesloten/