Frank de Boer: “De overtuiging was er niet”

Bron: ajax1.nl

Na het gelijkspel tegen SC Cambuur vorige week, liet Ajax vandaag opnieuw twee punten liggen. Ook Frank de Boer zag dat het in Breda niet goed genoeg was: “Niets ten nadele van NAC, maar wij hebben gewoon niet goed genoeg gespeeld om de drie punten meer naar huis te nemen”, zei hij tegenover FOX Sports.

Aan de inzet van de spelers lag het volgens de coach niet: “Ze hebben er wel alles aan gedaan, maar soms is dat niet genoeg en moet je nog meer geven. Je denkt soms dat het genoeg is, maar dat was het vandaag niet.” Wel gaf De Boer toe dat er totaal geen tempo in het spel van Ajax zat: “Het tempo was te laag, waardoor we geen kansen en ruimte creëerden. Het ging te gezapig, vond ik.”

Dat de Amsterdammers hier zomaar hadden kunnen verliezen, beseft De Boer ook: “De overtuiging was er niet, dus dan krijg je een 0-0. Dan kun je winnen, maar met een bal die verkeerd valt, kun je ook verliezen.” En verder: “Ik had het gevoel dat er iets moest gebeuren, bijvoorbeeld een tegendoelpunt. Dan zie je het team wel reageren, maar dat is een slechte raadgever.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-de-overtuiging-was-er-niet/