Arsenal onthult standbeeld van Bergkamp

Bron: www.ajaxlife.nl

Het standbeeld is best wel groot.© ProShots

In het bijzondere voetballeven van Dennis Bergkamp is plaats voor twee clubs: Ajax en Arsenal. De club uit Londen eerde het icoon op gepaste wijze. Er werd voor de aftrap van Arsenal - Sunderland (4-1) een standbeeld van Bergkamp onthuld. De hoofdpersoon zelf was van de partij.

Toevalligerwijs is het standbeeld een actiemoment van Bergkamp die in de lucht zweeft, terwijl hij er om bekend staat nooit meer een vliegtuig in te stappen. Vanwege vliegangst. Maar dat maakt het standbeeld natuurlijk niet minder mooi of oprecht.

Trouwens, om even precies te zijn: het moment dat wordt uitgebeeld, is een actie van Bergkamp tijdens een Premier League-wedstrijd van Arsenal tegen Newcastle United. Deze werd gespeeld op 9 februari 2003.

De bij Ajax groot geworden Bergkamp verruilde Internazionale in juni 1995 voor Arsenal en speelde in totaal 423 wedstrijden voor de Gunners. Daarin was hij 120 keer trefzeker. Bergkamp is een van de beste spelers ooit die het Arsenalshirt droeg en wordt in Londen op handen gedragen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15222