Dijks wil bij terugkeer strijden voor basisplek

Bron: ajax1.nl

Met Daley Blind en Nicolai Boilesen heeft Ajax op dit moment twee uitstekende spelers voor de rol van linksback. Toch moet niet vergeten worden dat ook Mitchell Dijks, dit seizoen verhuurd aan SC Heerenveen, in de toekomst nog een mogelijke optie voor deze positie is.

“Als ik mij goed ontwikkel bij Heerenveen denk ik dat ik zeker de concurrentie aan kan gaan met Boilesen. Ik weet ook niet precies wat Ajax met Blind wil doen, aangezien hij nu op het middenveld speelt”, laat de jongeling weten aan Over de Vleugels. Toch is hij ook realistisch. “Ik wil eerst kijken wat Ajax wil. Ik heb Blind en Boilesen voor me. Als zij blijven, kijk ik verder.”

Over zijn huidige situatie bij Heerenveen is de 20-jarige Purmerender overigens zeer tevreden. “Ik ontwikkel me zowel sportief als mentaal. Ik ben volwassener geworden sinds ik hier speel.” Hij heeft dan ook hoge verwachtingen voor de rest van het seizoen. ”Ik schat ons erg hoog in en denk dat we zeker in de top vijf kunnen eindigen, misschien hoger. Helemaal met zo’n Eredivisie als nu.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/dijks-wil-bij-terugkeer-strijden-voor-basisplek/