Bergkamp: “Ik zie in mezelf geen hoofdtrainer”

Bron: ajax1.nl

Dennis Bergkamp is momenteel assistent-trainer bij Ajax en lid van het Technisch Hart. In tegenstelling tot generatiegenoten als Frank de Boer en Philip Cocu, ambieert ‘The Non-Flying Dutchman’ geen baan als hoofdtrainer. Dat zegt hij tegenover The Daily Telegraph. “Ik zie mezelf als lid van de technische staf. Ik geniet echt van die rol, vooral ook als ik individueel train met onze spitsen.”

De afgelopen maanden kwam de naam van Bergkamp al voorbij in Londen, bij Arsenal. Men twijfelt daar nog altijd openlijk aan de toekomst van huidige trainer Arsène Wenger. ”Ik heb bij die club niet één slechte dag gehad. Arsenal zit altijd in mijn gedachten.” Een rentree lijkt dan ook op zijn plaats. “Het behoort tot mijn ambitie om ooit terug te keren bij de club. Maar dat valt niet te plannen.”

Vooralsnog blijft Bergkamp ‘gewoon’ aan als assistent bij Ajax. Een baan als hoofdtrainer staat totaal niet in zijn planning. “Ik weet dat ik voor minimaal 3 of 5 jaar nog bij Ajax werkzaam zal zijn. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet”, besluit hij het interview.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/bergkamp-ik-zie-in-mezelf-geen-hoofdtrainer/