Ajax speelt uitduel tegen Barcelona in thuistenue

Bron: ajax1.nl

Ajax zal, wanneer het uit speelt tegen FC Barcelona, spelen in het thuistenue. Dat hebben zowel Ajax als de UEFA bevestigd tegenover de website Goal.com. De Catalanen zullen vanzelfsprekend in het blauw en donkerrood spelen, wat Ajax de mogelijkheid geeft om in het rood-wit aan te treden.

De keuze van de tenues wordt niet ‘zomaar’ gemaakt, er gaat een hele procedure aan vooraf. Voor de start van de groepsfase moeten alle teams naast de spelerslijst ook het voorgenomen tenue opsturen naar de UEFA. De clubs dienen de eerste keus (het thuistenue), de tweede keus, de derde keus en eventueel een andere combinatie op te geven. Ook dient het shirt van de keepers ingediend te worden. Ajax koos voor het rood-witte tenue, met de witte broek en witte sokken. Hetzelfde shirt met rode sokken is de tweede mogelijkheid, daarna volgt het uittenue met zwarte kousen. De vierde keuze is hetzelfde uittenue met roze sokken.

De Amsterdammers spelen aanstaande woensdag in Camp Nou tegen FC Barcelona. Het is voor Ajax de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League dit jaar. Het duel begint om 20.45 uur en is live te zien bij de NOS.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-speelt-uitduel-tegen-barcelona-in-thuistenue/