Ajax lanceert immense talentenjacht in China

Bron: ajax1.nl

Edwin van der Sar heeft vrijdag samen met Aron Winter en Ronald de Boer een grote talentenjacht in China gelanceerd. Op verschillende Chinese televisiekanalen wordt gezocht naar de beste jeugdvoetballer van China. De winnaar van ‘Football Dream’ krijgt een stageplek op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax.

De televisiekanalen op de Chinese televisie hebben gezamenlijk een bereik van 1,2 miljard kijkers. Na een selectieprocedure strijden Chinese talenten tijdens een trainingskamp in Peking voor een tijdelijke transfer naar de Amsterdammers. Uiteindelijk wordt in Amsterdam beslist of de speler daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vaste plaats binnen de club. Ajax werkt samen met het Engelse Everton, die ook een stageplaats ter beschikking stelt.

“Het televisieformat van Football Dream sluit perfect aan bij de kernactiviteiten van Ajax,” vertelt commercieel directeur Edwin van der Sar in het AD. “Bij ons is het opleiden van jonge voetbaltalenten immers onze levensader. Daarbij is China een van de grootste en belangrijkste landen ter wereld. We voelen ons als Ajax dan ook vereerd dat we ons bij Football Dream kunnen aansluiten.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-lanceert-immense-talentenjacht-in-china/