Ajax A1 verliest door arbitrale dwaling

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag een 1-0-thuisnederlaag geleden tegen FC Twente. De bezoekers maakten na 34 minuten het enige doelpunt vanaf de strafschopstip. Na de 3-3 tegen NAC en de 2-0-nederlaag tegen CSKA Moskou wacht de nieuwe trainer Alfons Groenendijk nog op zijn eerste overwinning.

Ondanks een reeks aan kansen in de tweede helft slaagde de A1 er niet om minimaal een punt aan het duel met FC Twente over te houden. Na een gelijkopgaande eerste helft ging Ajax na rust één-op-één spelen, om meer druk vooruit te zetten. En met succes, er kwamen ineens veel meer kansen voor de thuisploeg. Een doelpunt bleef echter uit.

Na een halfuur kwam de A1 op achterstand door een onterechte strafschop. ,,Dat was een ongelukkig moment. Ook al omdat het buiten de zestienmeter gebeurde”, analyseerde Alfons Groenendijk na afloop. In tegenstelling tot vorige week (toen de A1 een 0-3 achterstand in 3-3 omboog) kwam het nu niet meer goed.