Ajax weigert langer hoofdprijs te betalen

Bron: ajax1.nl

Ajax is niet langer bereid de hoofdprijs te betalen voor aankopen. Eerder legden ze dit verhaal in theorie al uit, maar nu hebben ze het rondom de transfer van Luciano Narsingh in de praktijk gebracht. Op hoofdlijnen had Ajax een akkoord met de gewilde buitenspeler, maar Ajax weigerde te voldoen aan de hoge vraagprijs van SC Heerenveen. PSV wilde dat wel en dus toog Narsingh naar Eindhoven.

“We hadden het bedrag dat we maximaal wilden uitgeven bepaald. En daar zijn we niet van afgeweken”, benadrukte commissaris Theo van Duivenbode tegenover De Telegraaf. “Ajax heeft voor de jeugd gekozen. De tijd dat er miljoenen en miljoenen werden uitgegeven, is voorbij.”

Ajax betoogt dat deze weg op de lange termijn de meest gezonde en duurzame is, om aan de Nederlandse top te blijven en weer richting de Europese top te bewegen. Het kan echter wel betekenen dat op de korte termijn de resultaten wat tegen gaan vallen. Dat brengt druk met zich mee, maar dat begrijpt Ajax maar al te goed: “Bezuinigingen zijn noodzakelijk, maar we zullen er alles aan doen om een topselectie te krijgen”, belooft voetbaldirecteur Marc Overmars aan de begripvolle fans.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-weigert-langer-hoofdprijs-te-betalen/