De Graaf baalt van gemiste penalty

Ajax won afgelopen zondag met ruime cijfers bij Excelsior. De wedstrijd had echter volledig anders kunnen lopen als Edwin de Graaf in de 26e minuut een buitenkans benutte. De verdediger van Excelsior mocht in deze minuut een penalty nemen, veroorzaakt door Ricardo van Rhijn. De oud-speler van onder andere RBC Roosendaal en NAC Breda schoot de penalty echter slap in, waardoor doelman Kenneth Vermeer de bal relatief eenvoudig kon wegwerken.

De Graaf baalt enorm van zijn gemiste strafschop. Tegen RTV Rijnmond geeft de speler aan dat hij de penalty niet goed nam:  ”We speelden goed, creëerden kansen en ik kreeg de kans op 1-1. Ik schoot die penalty slecht in. Als ik ‘m maak wordt het een hele andere wedstrijd. Ook na de 0-2 bleven we in de wedstrijd. We maakten 1-2 en toen moesten we risico nemen. Mijn strafschop blijft wel een sleutelmoment” , beseft De Graaf.