“Spelers moeten het zelf beter aangeven”

Bron: ajax1.nl

Aanstaande zondag staat een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar op de programma, de Klassieker. Echter kan Frank de Boer tijdens het duel niet beschikken over een fitte selectie. Theo Janssen staat als vaste basisspeler wel vanaf minuut één op het veld. Maar ook de routinier speelt  regelmatig met pijnstillers om de pijn in zijn knie weg te nemen.

“Ik heb in de loop der jaren naar mijn lichaam leren luisteren”, vertelt Theo Janssen in Voetbal International. “Ik weet wanneer ik honderd procent moet trainen en ik weet wanneer ik het veen wat rustiger aan moet doen. Tijdens een lang seizoen is het niet slim om altijd vol gas te geven.” Hij vindt het opmerkelijk dat Ajax zoveel blessures heeft. “Spelers moeten dat misschien zelf ook beter aangeven, wanneer ze het gevoel hebben dat het te veel wordt. We gaan een heel belangrijke fase van de competitie in, daar hebben we een fitte groep bij nodig.”

De 30-jarige middenvelder vond dat Ajax afgelopen zondag minimaal gelijkwaardig was aan AZ. “Dus dan zullen wij toch ook wel een beetje kunnen voetballen? In het competitieduel waren we het eerste half uur duidelijk beter. Maar het kan nog beter.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/janssen-spelers-moeten-het-zelf-beter-aangeven/