Cruijff: “Je moet nooit doen wat ik zeg”

Bron: ajax1.nl

In Voetbal International gaat Johan Cruijff uitgebreid in op de oorlog binnen Ajax. Cruijff werd gehaald als de verlosser van Ajax en startte een fluwelen revolutie. Nu is Johan Cruijff in gevecht tegen de overige leden van de Raad van Commissarissen.

“Je moet nooit doen wat ik zeg, je moet luisteren naar wat ik zeg en dan beslissen”, aldus Cruijff tegenover Simon Zwartkruis van VI. Cruijff’s vrouw Danny zegt bijna iedere dag dat ze het moeten uitzoeken in Amsterdam. “Maar ik laat niet meer los, dat weet zij ook wel. Als ik er in mijn eentje had voorgestaan, was het waarschijnlijk een ander verhaal geweest. Maar we hebben nu een grote groep mensen die voor elkaar opkomt. En hoe meer tegenstand we vanuit de clubleiding ondervinden, hoe sterker en homogener we worden.”

Johan Cruijff gooide zijn klassieke uitspraak ook nog eruit: “Je weet toch dat ieder nadeel zijn voordeel heeft?” Volgens de verlosser heeft dit nadeel een voordeel wat steeds groter wordt. “Maar, ik zeg altijd tegen mensen: Je moet nooit doen wat ik zeg, je moet luisteren naar wat ik zeg en dan je eigen beslissing nemen. Dat is heel iets anders.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-je-moet-nooit-doen-wat-ik-zeg/