Ronald de Boer: “Diep en diep triest”

Bron: ajax1.nl

“Een complete verrassing.” Zo omschrijft Ronald de Boer voor de camera’s van de NOS het nieuws dat Van Gaal de nieuwe algemene directeur zal worden van Ajax. “Ik dacht dat het een grap was. Hoe heeft het zo ver kunnen lopen? Ik vind het diep en diep triest hoe het gaat. Hoe Ajax zover naar beneden kan gaan is gewoon triest. Ik heb er geen goed woord voor over.”

De broer van de hoofdcoach was het er mee eens dat het een mes in de rug van Cruijff is. “Als je hem niet eens inlicht wat je ideeën zijn en je wil er samen uitkomen, moet je dat sowieso met hem overleggen. Dat is niet het geval en dat is gewoon triest.”

“Van Gaal heb ik hoog zitten, ook qua vakmanschap, dat staat buiten kijf. Maar dit staat los van wat er allemaal is gebeurd en hoe het is gegaan.”

“Ik denk niet dat Van Gaal en Cruijff samen kunnen gaan. Het zijn niet de beste vrienden. Hoe het verder moet met de club? Ik weet het niet, ik ben toch een buitenstaander. Wat er in het bestuur gebeurt zijn niet mijn zaken, ik houd me bezig met mijn opleiding.”

Foto: afdb – Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ronald-de-boer-diep-en-diep-triest/