Krunoslav Jurcic onder de indruk van Ajax

Bron: ajax1.nl

Krunoslav Jurcic, trainer van Dinamo Zagreb, zocht woensdagavond teleurgesteld de kleedkamers in de Amsterdam ArenA op. Zijn ploeg verloor gisteravond van een weergaloos Ajax met duidelijke cijfers, 4-0. Jurcic is van mening dat de 4-0 de verhoudingen tussen beide teams te groot uitdrukt, maar was erg onder de indruk van een zeer beweeglijk Ajax.

Volgens de Kroatische coach maakte het loopwerk van de Amsterdamse formatie het verschil: “Ajax speelde zonder een klassieke centrumspits. Eigenlijk was het een soort 4-6-0-formatie. Het betekende dat hun spelers continu op een andere plek opdoken. Omdaar mee om te gaan, moet je sterk zijn in de duels maar het betekentook dat individuele fouten afgestraft worden.”

Door het verlies van Dinamo Zagreb maakt de Kroatische koploper geen kans meer op een overwintering in de Champions League. Met nul punten uit vier wedstrijden is het onmogelijk voor de club uit Kroatië om op de eerste of tweede plek te eindigen. Het elftal van Krunoslav Jurcic wist dit jaargang nog geen enkele keer het net van de tegenstander te vinden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/krunoslav-jurcic-onder-de-indruk-van-ajax/