Frank de Boer vond Ajax beter met 10 man

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer was na de verloren wedstrijd tegen FC Groningen (1-0) voor het eerste écht boos dit jaar. Het vertoonde spel zinde de coach van Ajax niet en dat heeft hij dan ook duidelijk laten merken in de kleedkamer. ”Ik was boos in de kleedkamer ja.”

De Boer vindt dat Ajax vandaag onterecht verloren heeft: ”Ik vind dat wij niet verdiend verloren hebben. Een gelijkspel was terecht geweest. Beide teams hadden twee goede kansen. Alleen de rode kaart maakt het verschil.”

Gregory van der Wiel kreeg in de wedstrijd zijn tweede gele kaart nadat hij hands in het strafschop gebied maakte. Frank de Boer was het niet eens met deze beslissing: ”Ik vind het terecht dat er een penalty wordt gegeven. Greg maakt hands. Alleen je ziet dat hij gekapt wordt en hij wil rechtop staan en dan moet je je hand gebruiken. Hij gaat niet echt richting de bal.”

”Ik vind het zwaar bestraft, vooral omdat je weet dat er dan een rode kaart volgt. Ik heb al vaker gezien dat er dan geen gele kaart wordt gegeven. Dit was erg duur,” aldus de coach.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-vond-ajax-beter-met-10-man/