‘Arsenal gebruikt Vermaelen om Vertonghen te overtuigen’

Bron: ajax1.nl

Arsenal heeft de moed nog lang niet opgegeven in de strijd om Jan Vertonghen. De grootmacht probeerde afgelopen zomer ook al de Belgische verdediger naar Londen te halen, maar toen ketste de transfer af door de hoge transfersom die de Amsterdammers vroegen. Arsenal gaat het nu via ex-Ajacied Thomas Vermaelen proberen om Vertonghen te overtuigen, zo meldt de Daily Star.

Vermaelen moet als een ‘joker’ gaan dienen om zo alsnog Vertonghen in het shirt van The Gunners te krijgen. “Jan en Thomas zijn vrienden, dat kan absoluut een voordeel voor ons zijn”, vertelt een onbekende bron van de Engelse krant. “We weten heel goed dat Ajax Vertonghen niet wil verkopen, maar hopelijk kan een goed woord van Vermaelen ons helpen.”

Vermaelen vertrok in 2009 uit Amsterdam voor een avontuur in Engeland. Arsenal betaalde daarvoor ruim 12 miljoen euro aan Ajax. Het Belgische centrale duo dat Vermaelen samen vormde met Vertonghen werd zo gebroken. Inmiddels heeft een nieuwe Belg zijn plaats ingevuld, namelijk Toby Alderweireld.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/arsenal-gebruikt-vermaelen-om-vertonghen-te-overtuigen/