Derk Boerrigter had basisplaats niet verwacht

Bron: ajax1.nl

Derk Boerrigter had niet verwacht zich dit seizoen al in de basis bij Ajax te spelen. De linkeraanvaller zei dit maandagavond tijdens een bijeenkomst van zijn sponsor Nike in Amsterdam. “Vooraf had ik niet verwacht dat ik Ebecilio uit de basis zou spelen”, zegt de Oldenzaler. “Maar het is nu wel mijn doelstelling om basisspeler van Ajax 1 te blijven.” Boerrigter kwam deze zomer over van RKC Waalwijk en kent een stormachtig begin in Amsterdam.

“Het bevalt mij prima bij Ajax. Wij hebben een goede selectie, dat in staat moet zijn kampioen te worden. Niet voor niets wordt er geroepen Wij zijn Ajax, wij zijn de beste.” Boerrigter kwam in Amsterdam ook terug op de kraker met PSV zondag. “Het was een belangrijke wedstrijd. Voor de competitie was een zege goed geweest, maar PSV-uit is altijd lastig. Het publiek gaat er achter staan, dan krijg je het lastig. Maar met 2-2 kunnen wij leven.

De 25-jarige aanvaller baalde wel enorm van zijn directe tegenstander Manolev. “Hij was erg irritant. Hij was steeds aan het schoppen en irritant aan doen.  Dat was niet fijn.”

Foto: Afdb – Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/derk-boerrigter-basisplaats-niet-verwacht/