De Zeeuw maakt debuut voor Spartak in bizar duel

Bron: ajax.bliep.nl

Demy de Zeeuw zal zich zijn debuut voor Spartak Moskou in de Russische competitie nog lang heugen. In een bizarre wedstrijd tegen Terek Grozny won de ploeg van de Nederlander met 4-2. Naast de vele doelpunten vielen ook nog eens de lichtmasten voor korte tijd uit.

Tot aan de 2-2 verliep de wedstrijd nog redelijk normaal. Spartak Moskou had zich knap teruggeknokt van een 2-0 achterstand. Na de gelijkmaker vielen de lichtmasten uit en moest er voor korte tijd gestaakt worden. Na de korte onderbreking leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen, maar niets bleek minder waar.

Ver in de blessuretijd wist Spartak Moskou de zege toch nog binnen te slepen. Niet één, maar zelfs twee doelpunten (in de vijfde en negende minuut van de blessuretijd) zorgden ervoor dat de ploeg van de Nederlandse middenvelder alsnog met een 4-2 overwinning op zak naar huis ging.

De wedstrijd zat vol met incidenten. Naast het incident met het licht, kreeg Spartak twee strafschoppen en werd de keeper van Terek Grozny met rood van het veld gestuurd. De blessuretijd was al met al bijna tien minuten.