Amoah staat open voor transfer naar Ajax

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Matthew Amoah is in beeld bij Ajax om als tweede spits te fungeren. De Amsterdammers zoeken nog een spits achter eerste keus Kolbeinn Sightorsson. Trainer Frank de Boer bevestigde onlangs dat Amoah op het lijstje staat en volgens diens zaakwaarnemer ziet de aanvaller een stap naar Ajax wel zitten.

De dertigjarige Amoah heeft bij NAC Breda nog een contract tot medio 2013. Voor de Noord-Brabanders zou een transfer goed uitkomen. De Ghanees is namelijk de best betaalde speler bij de Parel van het Zuiden, waardoor Ajax in elk geval een transfersom moet betalen. Daardoor komen er financiële mogelijkheden voor NAC om nieuwe spelers aan te trekken.

Amoah zou het liefst naar Qatar vertrekken. “Concreet is er nog niets. Matthew heeft inderdaad gezegd dat hij naar een warm land zou willen, dat heeft met de verdiensten te maken, maar AZ en Ajax vindt hij ook prima”, aldus zaakwaarnemer Kees Ploegsma.

AZ is overigens niet meer geïnteresseerd in Amoah. De Alkmaarders verzekerden zich van de diensten van de Amerikaanse spits Jozy Altidore. Van de kant van AZ is ook duidelijk aangegeven dat de interesse in Amoah niet meer aan de orde is.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114262/Amoah_staat_open_voor_transfer_naar_Ajax.html

Gegevens