“Denk dat er nog wel iets gaat gebeuren”

Bron: ajax1.nl

De vlekkeloze voorbereiding van Ajax tot dusver – de kleine blessures van DerkBoerrigter (scheen) en Geoffrey Castillion (knie) daargelaten – kan nog ruwworden verstoord. „Ik denk dat er voor 31 augustus nog wel iets gaatgebeuren”, doelt trainer Frank de Boer op de mogelijk aanzwellende interessevoor Maarten Stekelenburg en vooral Jan Vertonghen.

„Ik praat daar veel met die jongens over en ze houden me op de hoogte. Hetslechtste scenario zou zijn, dat er in de laatste dagen een aanbod komt datze niet kunnen weigeren.” De spelers zelf een deadline geven is geen optie,beseft de trainer. De Boer: „Zo makkelijk is dat niet, omdat ze ookgelimiteerde transfersommen hebben.”

Een vertrek van Stekelenburg is op te vangen door Kenneth Vermeer en een nieuwaan te trekken tweede doelman. „Maar stel je voor dat Vertonghen weggaat.Dan mis je een brok ervaring. Natuurlijk zouden Daley Blind of Boilesen daarkunnen spelen, maar je kunt ze niet vragen daar vijftig duels te presteren.Jan kan dat fysiek en mentaal wél”, aldus De Boer, die hoopt dat deChampions Leaguedeelname een rol speelt in Vertonghens beslissing.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/11571/