Eriksen in Top 25 Talenten van VI

Bron: ajax1.nl

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn de wereldsterren in het voetbal. Maar wie zijn de vedetten van de toekomst? Voetbal International maakte een inventarisatie van de grootste voetbaltalenten onder de 21 jaar die er op dit moment rondlopen.

Voetbalanalyticus Taco van den Velde stelde de lijst samen die wordt aangevoerd door Neymar da Silva Santos Júnior, het negentienjarige wonderkind van Santos. Mario Balotelli (Manchester City) en Jack Wilshere (Arsenal) hebben ook een plek op het podium bemachtigd. In de Top 25 komen geen Nederlanders voor, maar wél een speler uit de Eredivisie: Christian Eriksen.

Nederland heeft al kennisgemaakt met zijn unieke kwaliteiten, het is slechts een kwestie van tijd dat de rest van de wereld dat ook doet. Met de bal aan de voet is Christian Eriksen nauwelijks af te stoppen, bovendien heeft hij de techniek en het inzicht om een fantastische steekpass te geven. De Ajacied is eveneens een geweldige afmaker als het doel van de tegenstander in zich komt en ontpopt zich ook steeds meer als een vrijetrappenspecialist.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/eriksen-top-25-talenten-van-vi/