Suarez: 'Ik heb de mentaliteit van Batistuta'

Bron: ajax.bliep.nl

Luis Suarez doet een klein boekje open over zijn jeugd als voetballer. Zo geeft de Uruguayaan toe dat zijn grote voorbeeld Gabriel Omar Batistuta was, de Argentijnse spits die eind jaren negentig furore maakte bij onder meer AS Roma.

“Gabriel is het ‘boter en brood’ van een voetballer, het voorbeeld van hoe de ziel van een spits eruitziet”, zegt Suárez tegen Four Four Two. ”Van hem heb ik denk ik mijn ‘nooit-opgeven-mentaliteit’ geleerd. Hij gaf immers ook nooit op.”

De aanvaller gaat ook verder in op zijn eerste maanden in Engelse dienst en is daarbij vooral lovend over trainer Kenny Dalgish. “Ik heb al zoveel van hem geleerd. Het lijkt nog maar kort geleden dat hij voor het laatst trainer was. Het eerste dat hij tegen me zei, was: ‘hola, bienvenido’. Hij praat nog altijd Spaans met me, want ik begrijp het Engels nog niet volledig. Dat geeft me het gevoel dat ik gewild ben.”

TIP: GRATIS €50 INZETTEN OP JOUW CLUB? KLIK HIER!

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_113949/Suarez___Ik_heb_de_mentaliteit_van_Batistuta_.html

Gegevens

Onderwerpen: Aanvaller, Jeugd, Spits, Trainer
Clubs: A.S. Roma