Ajax: “Dost is het grote slachtoffer”

Bron: ajax1.nl

Bas Dost beleefde maandag waarschijnlijk de meest afschuwelijkedag uit zijn nog prille loopbaan. Nadat de aanvaller de arbitragezaaktegen SC Heerenveen had verloren, liepen de onderhandelingen tussen Ajaxen de Friezen maandagavond vast. Ajax was bereid ver te gaan, maar totgrote woede en teleurstelling van Dost hield Heerenveen voet bij stuk.De keuring die de aanvaller al onderging, was voor niks.

“De speler is helaas de dupe geworden van een onduidelijk spel”, vertelt Miel Brinkhuis (foto), woordvoerder van Ajax, aan de NOS.“Ajax heeft om half negen telefonisch aan Heerenveen meegedeeld wat hetmaximum is. Het verschil bleek toen een paar miljoen en bleekonoverbrugbaar.” Daardoor heeft Ajax-coach Frank de Boer zijn gewensteaanvallende versterking niet binnen.

Zaakwaarnemer RobJansen zag na de arbitragezaak al weinig perspectief. Volgens debelangenbehartiger was dat al een zware klap voor Dost. “Bas maakt eenvolslagen geknakte indruk”, omschreef Jansen de gemoedstoestand van dejeugdinternational. “Het is een vervelende leerschool. Hij zal zichwoensdag gewoon weer op de training van Heerenveen moeten melden.”

Tekst: Voetbalzone

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-dost-is-het-grote-slachtoffer/