'Ajax gaat direct voor Heerenveen-spits Dost'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Bas Dost moet de vervanger worden van Luis Suarez. De spits van sc Heerenveen staat bovenaan het verlanglijstje. Volgens De Telegraaf gaat Ajax zaterdag al met de Friese club in gesprek.

"We weten dat Bas de kandidaat is", bevestigt zijn zaakwaarnemer Henk Nienhuis in De Telegraaf. "Maar ik heb nog geen contact met Ajax gehad. Eerst zullen de clubs eruit moeten komen."

En het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. SC Heerenveen weet dat Ajax zo'n 25 miljoen euro heeft ontvangen en daar wil de club een graantje van mee pikken. De vraagprijs voor Dost, die voor 3,2 miljoen euro werd overgenomen, is daarom opgeschroefd naar circa zes miljoen euro. Ajax wil voorlopig niet verder gaan dan vier miljoen euro.

"Iedereen weet dat Bas graag naar Ajax wil", vervolgt Nienhuis. "Als jong jochie sliep hij al in een Ajax-pyjama. Hij moet sowieso weer gaan voetballen. De bondscoaches Bert van Marwijk en Cor Pot zijn gecharmeerd van hem, maar op dit moment gaat het niet goed natuurlijk."

Mocht de transfer van Dost afketsen, dan isEidur Gudjohnsen (Stoke City) het eerste alternatief. (tekst: Voetbalprimeur).

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113752/_Ajax_gaat_direct_voor_Heerenveen_spits_Dost_.html