Stekelenburg: "Dit is het Frank de Boer-effect"

Bron: www.ajax1.nl

Hij hield zijn doel schoon en zijn team verspilde sinds lange tijd geen onnodige punten meer, met goed voetbal. "En dat was genieten, vooral de tweede goal die Alderweireld maakte", zegt Ajax-goalie Maarten Stekelenburg in gesprek met de NOS. "Het was een week waar alles in zat. Een trainer die opstapt, een nieuwe trainer en dan speel je tegen Milan. Het zijn exact dezelfde spelers, daar kan het niet aan liggen. Misschien is het een Frank de Boer-effect, ik weet het niet."

Toch wil Stekelenburg zijn oude coach geen mes in de rug steken. Het lag niet aan Jol dat Ajax slecht speelde, zegt de keeper. "Maar dat neemt niet weg dat we vanavond heel goed gespeeld hebben. We kregen ruimte en dat hebben we goed benut. Christian speelde heel goed en Siem was heel balvast. AC Milan probeerde het wel, maar we vonden elke keer de vrije man."

Stekelenburg kon vanuit zijn doel eindelijk weer een goed opbouwend en frivool spelend Ajax aanschouwen. "We hebben goed gevoetbald, die lijn moeten we doortreken. Dit is pas het begin", concludeert de Steek.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/stekelenburg-dit-het-frank-de-boer-effect