Bergkamp onder de indruk van El Hamdaoui

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Mounir El Hamdaoui stond woensdag aan de basis van de 3-1 zege op sc Heerenveen. De Ajacied scoorde tweemaal op zeer fraaie wijze. Na afloop kreeg hij volop complimenten, zo ook van Dennis Bergkamp.

"De stiftjes zijn een tijdje weggeweest bij Ajax, maar nu zijn ze dankzij El Hamdaoui weer terug", vertelt Bergkamp op Ajaxlife.nl. "Als een speler alleen voor de keeper komt, is links en rechts soms maar weinig ruimte om de doelman te passeren. Dan is het helemaal geen gek idee om de bal te stiften, zoals El Hamdaoui doet. Zeker niet als een keeper zijn doel probeert te verkleinen door uit te komen tot de vijfmeterlijn."

Als speler maakte Bergkamp volop fraaie doelpunten, waarbij het stiften regelmatig voorbij kwam. Volgens de oud-international is dat bijzonder lastig om onder de knie te krijgen. "Stiften is moeilijk omdat een speler de bal de juiste hoogte moet meegeven terwijl hij ook nog eens de snelheid eruit moet halen. De stifts van El Hamdaoui zijn een trekstoot."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113079/Bergkamp_onder_de_indruk_van_El_Hamdaoui.html