Jol: Gevaar Auxerre in onvoorspelbaarheid

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax-coach Martin Jol is op zijn hoede voor Auxerre, de tegenstander morgenavond in de Arena in de Champions League. Jol weet dat de twee wedstrijden tegen de Fransen van groot belang zijn om Europees te overwinteren.

''Zij denken ook: in deze wedstrijden moet het gebeuren", zei Jol vandaag. ''Zij zullen ook zeker proberen te winnen." Het gevaar van Auxerre kan de onvoorspelbaarheid zijn. ''Auxerre heeft niet echt een vast systeem. Ik houd er rekening mee dat ze anders tegen ons spelen als tegen AC Milan en Real Madrid."

Hoewel Auxerre een slecht seizoen draait - de ploeg staat in de eigen competitie pas zeventiende - heeft het veel kwaliteit volgens Jol. ,,Het is een heel degelijke ploeg, met een paar uitblinkers. Hun aanvoerder Pedretti wordt door veel clubs in de gaten gehouden."

Daarnaast beschikt de ploeg over een aantal goede koppers. ,,Ze zijn redelijk kordaat bij standaardsituaties en hebben met Coulibaly en Grichting veel lengte." De matige plek op de ranglijst zegt Jol dan ook niets. ,,Dat is hun slechte aftekening van hun kwaliteit. Vorig jaar was Auxerre top. Toen hadden ze vrijwel dezelfde jongens."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_112856/Jol__Gevaar_Auxerre_in_onvoorspelbaarheid.html

Gegevens